Контакти
+38 (067) 363 50 33
+38 (0362) 64-24-10


Інтер’єр ресторану

Вже давно ні для кого не є секретом, що наскільки вдало підібраний інтер’єр ресторану, настільки буде залежати його популярність серед відвідувачів. Дизайн місць громадського харчування повинен бути приємним для клієнта та мотивувати його на те, щоб він відвідав ваш заклад ще раз. Як ви думаєте для чого люди відвідують ресторан?Для того, щоб смачно поїсти?Ні, звичайно. В ресторанах люди відпочивають і дизайн інтер’єру повинен цьому сприяти. Використовуючі різні дизайнерськи прийоми,можна вплинути на почуття людини, тривалість їх перебування в закладі, а також на кількість замовлених страв.
Існує багато стилів, які можуть зробити ваш заклад унікальним та особливим. Головне пам’ятати, що коли ви будете створювати ваш дизайн, потрібно визначитися з тематикою. Заклади умовно діляться на такі види:
Класичний;
Тематичний;
Винний;
Пивний;
В цій статті ми розберемо кожен з цих видів та визначимося який вам підходить найкраще.
Класичний стиль.
08_dizajn-restorana-ekaterinburg.jpgВ основі класичного стилю немає яскравих акцентів, його дизайн створюється за допомогою світлих, природніх віддтінків. Кольори в текстилі повінні бути м’які. Меблі чіткої, геометричної форми з однотонною оббивкою. Також можна встановити камін який оброблений натуральним камінням. Що стосується обробки стін, дизайнери найчастіше використовують такі прийоми як: цегляна кладка, однотонне фарбування, декоративні ніши, дерев’яні панелі, шпалери з ажурним малюнком. Атмосфера класичного стилю створюється за допомогою різних деталей, наприклад хрустальні люстри, картини, колони та ін. Незамінним аксесуаром класичного стилю — оксамитові штори з китицями та масивні підсвічники.
Для того, щоб класичний інтер’єр ресторану вийшов бездоганний, пам’ятайте, що всі складові мають бути підібрані з особливим смаком. Тому обов’язково потрібно бути уважним при виборі дизайнера.
Тематичний стиль.
9e9576b88bbf4695b9f31f3751c62936.jpgДоволі часто власник сам обирає і придумає концепцію ресторану, яка в кінцевому результаті враховується при створені одного з тематичних закладів. Це може бути як і морський так і дитячий, східний та багато інших цікавих задумок. Креативних та особливих ідей в плануванні дизану інтер’єру закладу громадського харчування є доволі багато, але кожен намагається створювати щось нове. В ресторані тематичного направлення широко представлена кухня країн світу. Оригінальне меню з національним колоритом. Шеф- повар як правило іноземець.
Для того. Щоб підкреслити концепцію такого ресторану дизайнер повинен точно дотримуватися певного національного етностилю або використовувати один з загальнопринятих стилів, але обов’язково з використанням декору і акцентів в аксесуарах які будуть вказувати на національні ознаки.
Винний стиль.
Бар Brix Москва_3.jpgІнтре’єр винних ресторанів завжди відрізняється єдністю стильового оформлення, а також певною спеціальною концепцією, яка виражається в тому чи іншому дизайнерському рішені. Такий вид ресторану орієнтований на цінителя хорошо вина. Обов’язково має бути присутній винний погреб та найбагатша винна карта. Вимагається наявність кфаліфікованого сомельє. Неодмінним елементом стануть меблі в стилі кантрі, об’ємні бочки для вина та приглушене світло.

Пивний стиль.
pic2.JPGНайважливішим елементом успішної роботи пивного ресторану, являється вражаючий дизайн, який повинен відповідати загальній концепції ресторану. При грамотному оформлені дизайну можна розраховувати на те, що клієнт зацікавиться саме вашим рестораном. За основу дизайн проекту найчастіше беруться ідеї відповідних закладів Чехії, Германії та Великобританії. Відразу варто відмітити, що пивний ресторан і пивний бар — це заклади абсолютно різного формату. Якщо бар — це заклад займаючий порівнянно невелику площу, пропонуючи клієнтам декілька сортів пива і мінімальну кількість закусок ( фісташки, горішки, кальмари і т.д.), то ресторан — це заклад з різноманітною кухнею, великим асортиментом страв та закусок. Особливості пивного інтер’єру слідуючі:
  1. освітлення обирається доволі приглушене, щоб створити атмосферу спокою;
  2. для обробки інтер’єру часто використовують натуральний матеріал такий як: дерево, цегла або камінь;
  3. меблі для такого закладу як правило підбирають з темних порід дерева.
Бажано, щоб проект пивного ресторану був продуманий до всіх деталей, щоб не перешкоджати цінності дизайну і комфорту клієнтів.
  Отже якщо ви вирішили відкрити свій власний ресторанчик, але не можете вирішити який ж стилів вам найбільше до душі, то зверніться до професіонального дизайнера який вам допоможе з вашим вибором, а також розробить для вас індивідуальний та особливий дизайн проект.